Glen met opgeheven hoofd naar huis

De 21-jarige Glen Franssen uit het Limburgse Riemst is de zesde afvaller bij De Designers.

Hij slaagde er niet in de jury te overtuigen met zijn Urban All Seasons Outfit: één outfit die je kunt aanpassen naargelang het seizoen, die geïnspireerd is door het stadsleven én tevens budgetvriendelijk is. Glen gaf vooraf reeds toe dat deze aartsmoeilijke opdracht hem niet helemaal lag. Die vrees bleek al snel gegrond te zijn.

Gastjurylid Bruno van Gils vond het ontwerp van de jonge modeontwerper te eenvoudig en iets té ‘foute jaren ‘70’, terwijl Christophe Coppens zich voornamelijk stoorde aan de bruin-oranje combinatie. “Onvergeeflijk”, aldus Coppens. De jury was het erover eens dat Glen de opdracht weliswaar goed had begrepen, maar vond zijn ontwerp onvoldoende creatief om door te stoten naar de volgende ronde.

Glen bleef na afloop waardig in de nederlaag en beschouwt zijn eliminatie niet als het einde van zijn carrière als designer : “Ik ga mode sowieso niet opgeven, omdat ik hier nu naar huis moet. Mode is en blijft een passie. Ik denk dat iedereen dat bij de laatste twaalf  is geraakt, deze passie zal blijven meedragen. Ik heb me goed geamuseerd en veel geleerd: ik kan met opgeheven hoofd naar huis.”

Meer video's van Archief