De designers in de ban van jeans

28/12/2009 - 15:15

Deze keer moeten de designers in groepjes van drie samenwerken rond een strak thema: jeans.

Samenwerken is de boodschap

Voor de negen resterende Designers start de dag met een lang rit naar de Vlaamse Ardennen. Evi wacht hen daar op in een voormalige textielfabriek. En dat is niet toevallig, want de designers kunnen ook aan de slag met een oude textielsoort die nog steeds erg hip is: jeans.

Omdat een topdesigner ook moet kunnen samenwerken, is deze opdracht een groepsopdracht. De drie topscorers van vorige week, zijn nu teamleaders: Basten, Marco-Stefano en Amanda. Zij mogen elk twee andere teamleden uitkiezen. Elk team moet een collectie creëren, die bestaat uit drie outfits. De jury verwacht frisse creaties, klaar voor een trendy avondje stappen.

Elke Designer krijgt exact tien seconden om zoveel mogelijk jeansbroeken te veroveren. Nadien keren de teamleden meteen terug naar het Designerhuis, zonder hun teamleiders. Die krijgen van Evi stiekem nog elk 25 euro toegestopt die ze vrij mogen besteden in de stoffenwinkel.

Wie is een echte leider?

Wanneer de troepen opnieuw verenigd zijn in het atelier, wacht de teamleaders een zware taak. Ze moeten alle neuzen in dezelfde richting laten wijzen. Als jonge snaak, heeft Basten het daar héél moeilijk mee. Hoe kan hij ervaren ontwerpers als Gianni en Dirk volgens zijn visie laten werken? En heeft Basten überhaupt voldoende visie om deze opdracht te overleven? Gianni twijfelt daar sterk aan.

Ook bij team Amanda verloopt het creatieve proces moeizaam. Glen vindt dat Amanda haar zin iets te nadrukkelijk wil doorduwen, terwijl Amanda twijfelt aan de capaciteiten van Freya. Bij het team van Marco lijkt alles koek en ei. Enkel wanneer Tylaine te veel last krijgt van vermoeidheidsverschijnselen, stuurt Marco haar zonder pardon naar bed. Zelf blijft hij opnieuw de hele nacht verder werken.

Wanneer de volgende ochtend de modellen aankomen voor hun pasmoment, staat Dirk er alleen voor. Zowel Gianni als teamleider Basten zijn met geen stokken uit bed te krijgen.  Kan Dirk de eer hoog houden voor zijn team? Welke designer zal uiteindelijk de zwakste schakel zijn? De jury beslist na de catwalk. Daarvoor krijgen Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels vanavond de hulp van Lee-boegbeeld Giorgio Presca.

DINSDAG 29 DECEMBER 2009 OM 20.40 UUR

Ontdek meer over Archief