Antwerpse Freya Wygaerden valt af

Freya Wygaerden uit Antwerpen, die costumière is aan de Vlaamse Opera, valt als vierde vrouw op rij af bij De Designers. Nadat ze vorige week nog het voordeel twijfel kreeg van de jury, was die het er nu over eens dat zij de zwakste schakel binnen het ‘jeansteam’ van Amanda was.

Jurylid Christophe Coppens oordeelde dat Freya de designer was die “het minst van jeans hield.” Bovendien had ze te weinig buiten de lijntjes gekleurd bij het uitvoeren van deze vierde opdracht. Lichtpuntje voor Freya was de commentaar van gastjurylid Giorgio Presca, die haar wel complimenteerde voor haar bolero-ontwerp.

Voor Freya kwam haar vertrek min of meer als een verrassing: “Deze week had ik het niet zien aankomen. Maar ja, zodra jouw naam al eens valt, weet je hoe laat het is. Het is natuurlijk spijtig dat je iedereen achterlaat, want dit was echt wel een zotte bende…”.

Volgende week in De Designers :
Evi heeft de Designers uitgenodigd in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op het podium van de mooie, grote zaal staat een tv-scherm. Internationaal mode-icoon Tommy Hilfiger spreekt hen toe via een videoboodschap. Hij vertelt de nieuwe opdracht: ontwerp een stagedress voor de ‘Acoustelicious’ toer van Natalia. De designers hebben hiervoor amper 24 uur de tijd en dat is niet veel om raak te schieten bij een veeleisend popidool.