Het wel en wee op en rond het politiekantoor

Vanaf maandag 3 februari brengt VTM met Echte Verhalen: De Buurtpolitie, een nieuwe Vlaamse scripted realityreeks. Van maandag tot vrijdag kan de kijker 10 weken lang volgen hoe de 8 agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden.  En dat zowel op patrouille, bij interventies op de straat, bij burgers thuis, als op het politiekantoor. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering.
 
Dat geen enkele dag bij de buurtpolitie dezelfde is, wordt al snel duidelijk. Wanneer de politiemannen- en vrouwen naar het werk vertrekken, weten ze nooit in welke situaties ze verzeild zullen geraken. De ene keer beantwoorden de agenten een oproep over huiselijk geweld, om daarna cavia’s te redden terwijl hun collega’s een bankoverval verijdelen. Diefstal, aanranding, moord, stalking, verkeersongevallen, oplichting, vandalisme, jeugdbendes, sluikstorten, familiale problemen, burenruzies,… alles komt aan bod in Echte verhalen: De Buurtpolitie.
 
Het korps bestaat uit 5 mannen en 3 vrouwen die zich verbonden voelen met de bewonersgemeenschap: Hoofdinspecteur -en maatschappelijk assistente- Tineke Schilebeeckx vormt een team met de sportieve inspecteur Koen Baetens. Samen trekken ze er op uit wanneer een oproep hun hulp vereist. De sympathieke agente Floor Lommelen, die opgroeide in de buurt en dus bijna iedereen kent, partnert met agent Velimir Maric, een harde werker met wie ze de iets eenvoudigere zaken afwerkt en soms in grappige situaties verzeild geraakt. Wanneer een onderzoek moet teren op wat meer recherche-ervaring, worden hoofdinspecteurs Brigitte Broeckx en Erik Buelens ingezet. Brigitte barst van de energie en blijft nooit bij de pakken zitten, terwijl Erik - criminoloog en pedagoog van opleiding - wat rustiger en bedachtzamer te werk gaat. Niettemin vormen ze een hecht team dat mekaar perfect aanvult. Wijkagent Patrick Tilkens treffen we vooral aan aan het onthaal van het politiekantoor. De sympathieke, volkse agent is blij met zijn functie en staat dicht bij de mensen. En dan is er nog commissaris Roger Berckmans: ouderwets als persoon en politieman, maar een leider die stiekem erg trots is op zijn korps.

 

Echte Verhalen: De Buurtpolitie, vanaf 3 februari 2013 elke weekdag om 18.20, met herhalingen dezelfde avond omstreeks 23.30 en de dag erna om 12.05.