Veerle Hofmans (40 – Wilsele)

01/09/2010 - 13:39

Veerle heeft 4 kinderen en werkt als administratief medewerker op een lagere school. Van jongs af aan werd ze meegenomen op restaurant en niet zelden naar sterrenrestaurants. Haar grootste indruk was de keuken van Troisgros. Daar heeft ze echt leren genieten van lekker eten. De passie om te genieten van het culinaire, heeft ze van haar vader. Later is ze ook zelf beginnen koken. Haar keuken mag traditioneel genoemd worden. Sinds 2 jaar brengt ze haar kookkunst ook letterlijk aan de man. In de plaatselijke gilde geeft ze kookles aan 24 mannen.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.