Stephanie Coorevits

Leeftijd: 28 jaar

Beroep: Kinderpsychologe

Woonplaats: Wevelgem, West-Vlaanderen

Wat is jouw favoriet gerecht? Ik hou erg van seizoensgerechten, dus dat is telkens een ander gerecht, afhankelijk van het seizoen:  Herfst: verse ravioli met een vulling van wilde champignons en pompoen-notencake, winter: oesters en stoemp met savooi, lente: asperges met zalm en een gepocheerd eitje, zomer: bruschetta met tomaat en verse kruiden of vismezze in Cyprus.

Favoriete ingrediënt(en): Groenten en kruiden

Wat maak je graag klaar? Aperitiefhapjes! Omdat je je dan niet moet beperken tot één gerecht. Bruschetta met artisjok-truffeltapenade, gemarineerde champignons en parmezaanschilfers of gegrilde pijlinktvis met een oosterse dressing zijn enkele van mijn favorieten.

Van waar die passie voor koken? Omdat ik heel graag eet en deze liefde voor lekkere dingen me met de paplepel werd ingegeven. De gezelligste momenten zijn voor mij die waar ik samen met vrienden en familie kan eten en drinken. En als dat eten dan ook nog van goede kwaliteit is, dan ben ik helemaal tevreden.

“Signature dish”: Gebakken zalm, torentje van quinoa, crème van avocado, crème van zure room en zeekraal.

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.