Sofia De Smet

Leeftijd: 44 jaar

Beroep: Onthaalbediende

Woonplaats: Oeselgem, West-Vlaanderen

Waar haal je je inspiratie? Iedere zomer reizen we met het gezin naar Italië om er te genieten van de lekkere wijn en de Mediterrane keuken. Ik kijk ook erg op naar tofchefs als Peter Goossens, Sergio Herman en Wout Bru.

Favoriete ingrediënt(en): Verse kruiden, verschillende aromaten,… Ik probeer smaken in balans te krijgen door te experimenteren met zuur, zoet, zout, krokantjes,…

Wat maak je graag klaar? Ik kreeg onlangs erg goede reacties op mijn lasagne van kreeft: ik wisselde stukjes gekookte kreeft af met zelfgemaakte pesto en lasagnebladen. Heerlijk!

Van waar die passie voor koken? Die is er al vele jaren! 20 jaar geleden heb ik avondles gevolgd en vanaf dan is die passie gebleven.

“Signature dish”: Gebakken coquilles, crème van pastinaak, crumble van gandaham en een garnalensausje.

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.