Sarah Lebrun

Leeftijd: 38 jaar

Beroep: Secretaresse

Woonplaats: Machelen, Vlaams-Brabant

Eerste culinaire herinnering: Ik kom uit een Bourgondische familie die van elke gelegenheid gebruikt maakt om uitgebreid te tafelen. Als kind zat ik vaak mee te proeven en roeren in de potten van mijn moeder en grootmoeder. Mijn eerste culinaire herinnering is dan ook mijn eerste verse Provençaalse saus.

Favoriete ingrediënt(en): Als het maar vers is, vooral asperges en zeevruchten.

Wat maak je graag klaar? Linguini vongolé. Kokkels, sjalotjes, look, witte wijn, olijfolie, peper en zout, chilipeper aanstoven, daarbij verse linguini en voor de afwerking een langoustine en peterselie. Heerlijk!

Van waar die passie voor koken? Ik doe niets liever dan koken. Dat is voor mij echt genieten en ontspannen. Mijn vrienden hebben me overtuigd om me in te schrijven.

“Signature dish”: Duif met een knolselderzalfje, gekonfijte rode kool met zoute appel en een jus op basis van Calvados

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.