Peter Goossens en Sergio Herman

20/08/2010 - 14:58

De hobbykoks moeten zich bewijzen tegen de crème-de-la-crème van de culinaire wereld. Er is geen enkel detail dat Peter en Sergio ontgaat, en als het moet, zullen ze ook onverbiddelijk hard zijn.

Peter Goosens is de chef van het 'Hof Van Cleve' in Kruishoutem, en is de trotse eigenaar van drie Michelinsterren. Sergio Herman is de baas in de keuken van 'Oud Sluis', te Catzand. Ook hij heeft drie Michelinsterren op zijn naam staan. Beide chefs staan ook vermeld in de top 20 van beste chefs ter wereld.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra