Peter en Sergio starten hun zoektocht naar de beste hobbykok

Duizenden amateurkoks proberen in de eerste aflevering de driesterrenchefs te overtuigen met een ingestuurde dvd waarop ze zichzelf voorstellen en hun kookkunsten tonen. Peter en Sergio maken uit al deze inzendingen een selectie. Enkel de 100 beste hobbykoks zullen hun persoonlijke topgerecht aan hen mogen voorschotelen. Pas dan zullen de chefs het potentieel van de hobbykoks kunnen inschatten.

 

Met 100 naar Gent

In de oude Gentse textielfabriek van Galveston worden de 100 uitverkoren hobbykoks uitgenodigd om te bewijzen dat ze de titel ‘Beste Hobbykok Van Vlaanderen’ waard zijn. Ze moeten hun favoriete gerecht voor de chefs bereiden en zich voor de volle 100% bewijzen. De lat ligt zeer hoog, en ze krijgen maar één kans. Peter en Sergio beoordelen de gerechten op smaak, creativiteit, presentatie en techniek. Diegenen die indruk maken, worden uitgenodigd om terug te komen.

 

Rundstong in Madeirasaus

De 24-koppige groep amateurkoks die na de auditie in Gent overblijven, worden getest op hun kennis van onze Vlaamse keuken. Ze moeten dé oerklassieker bereiden: rundstong in Madeirasaus. Al snel wordt duidelijk welke kandidaten kaas gegeten hebben van onze Vlaamse klassiekers en voor wie dit gerecht één groot mysterie is. Eens de hobbykoks de visuele hindernis van het pellen van de rundstong overwonnen hebben, wacht hen de taak om een perfect op smaak gebrachte en smeuïge Madeirasaus te bereiden. Peter Goossens en Sergio Herman volgen de bereidingen van de amateurkoks nauwgezet op.
Van de 24 hobbykoks zullen er uiteindelijk slechts 13 in de trainingskeuken aan de slag mogen.

 

Meer video's van De Beste Hobbykok van Vlaanderen