Meer over de trainingskeuken

Een snuifje geschiedenis

In de hoek gevormd door de Wiedauwkaai en Nieuwe Vaart liggen nog enkele oude industriële complexen die herinneren aan het textielverleden van Gent. Eén van de belangrijkste complexen was de Galveston, genoemd naar de havenstad in Texas, die in de 19de eeuw één van de grootste katoenhavens van de VS was. 

In 2003 werd de voormalige textielfabriek opgekocht door nv Gia Cataro.
Men startte toen met het zoeken naar een invulling voor de gebouwen en tot op vandaag wordt daar nog steeds druk aan gewerkt. De firma zelf gebruikt maar een beperkt deel van de ruimtes, een ander deel wordt verhuurd aan kleine dienstverlenende bedrijven. De zuidelijke fabriekshal werd omgetoverd tot de event-locatie Art Cube en het is daar dat de Trainingskeuken gelegen is. 

Top materiaal

Ook dit jaar is de Trainingskeuken volledig uitgerust.
Elke hobbykok beschikt over zijn eigen kookeiland dat vervaardigd is uit top materialen. Er werd niet enkel gekozen voor een strak design maar het werkblad is ook hitte- en krasbestendig én uitgerust met het allernieuwste inductievuur. De hobbykoks krijgen allemaal hun eigen professionele messenset en ze gebruiken potten en pannen van de hoogste kwaliteit. Ze beschikken ook over een wand met hoogtechnologische ovens en stoomovens. 

Culinair walhalla

Peter en Sergio worden dit jaar ook verwend want zij krijgen hun eigen state of the art kookeiland in hun bureau. De trainingskeuken zou geen culinair walhalla zijn, moest ze geen eigen mini-supermarkt hebben die uitpuilt van de verse producten.

Als toemaatje hebben de hobbykoks hun eigen lounge waar ze tussen de kookopdrachten door kunnen verpozen.

Meer video's van De Beste Hobbykok van Vlaanderen