Meer over de trainingskeuken

20/08/2010 - 10:24

Een snuifje geschiedenis

In de hoek gevormd door de Wiedauwkaai en Nieuwe Vaart liggen nog enkele oude industriële complexen die herinneren aan het textielverleden van Gent. Eén van de belangrijkste complexen was de Galveston, genoemd naar de havenstad in Texas, die in de 19de eeuw één van de grootste katoenhavens van de VS was. 

In 2003 werd de voormalige textielfabriek opgekocht door nv Gia Cataro.
Men startte toen met het zoeken naar een invulling voor de gebouwen en tot op vandaag wordt daar nog steeds druk aan gewerkt. De firma zelf gebruikt maar een beperkt deel van de ruimtes, een ander deel wordt verhuurd aan kleine dienstverlenende bedrijven. De zuidelijke fabriekshal werd omgetoverd tot de event-locatie Art Cube en het is daar dat de Trainingskeuken gelegen is. 

Top materiaal

Ook dit jaar is de Trainingskeuken volledig uitgerust.
Elke hobbykok beschikt over zijn eigen kookeiland dat vervaardigd is uit top materialen. Er werd niet enkel gekozen voor een strak design maar het werkblad is ook hitte- en krasbestendig én uitgerust met het allernieuwste inductievuur. De hobbykoks krijgen allemaal hun eigen professionele messenset en ze gebruiken potten en pannen van de hoogste kwaliteit. Ze beschikken ook over een wand met hoogtechnologische ovens en stoomovens. 

Culinair walhalla

Peter en Sergio worden dit jaar ook verwend want zij krijgen hun eigen state of the art kookeiland in hun bureau. De trainingskeuken zou geen culinair walhalla zijn, moest ze geen eigen mini-supermarkt hebben die uitpuilt van de verse producten.

Als toemaatje hebben de hobbykoks hun eigen lounge waar ze tussen de kookopdrachten door kunnen verpozen.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra