Koen Knockaert

Leeftijd: 36 jaar

Beroep: Leraar

Woonplaats: Houthulst, West-Vlaanderen

Culinaire stijl: Ik baseer me vooral op de traditionele Franse en Belgische keuken en geef er dan mijn 'Knockie'-touch aan. Ik haal mijn producten bij lokale telers en bij de betere beenhouwer. Mijn gasvuur is ook onmisbaar!

Favoriete ingrediënt(en): Aardappelen (liefst een duin-patatje die wij als leerkrachten tuinbouw zelf kweken in school). Je kan met dit ingrediënt veel variatie brengen in gerechten.

Wat maak je graag klaar? Ik maak graag varkenswangetjes klaar in een bruine kalfsfond met bier of rode wijn. Daarbij serveer ik vaan een risotto met lente-uitjes, gekonfijte tomaat en citroen.

Van waar die passie voor koken? Mijn ma kookt zeer lekker en mijn grootvader zaliger kluste bij als zaalverantwoordelijke in een feestzaal, hij kon met eenvoudige gerechten een waar feestmaal op tafel toveren. Echter de echte passie moet ik bij mezelf zoeken. Ik ben mezelf langzaam in het koken gaan verdiepen door veel te lezen en zelf uit te testen.

“Signature dish”: Gekonfijt kwartelbilletje, gebakken kwartelfilet met risotto van boschampignons, sherrysaus en afgewerkt met een toets van rucola en gekonfijte tomaat.

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.