Jessika Van Cauwenbergh

Leeftijd: 30

Beroep: Coördinator callcentra

Woonplaats: Denderleeuw, Oost-Vlaanderen

Wat wil je graag leren? Ik hoop inzicht te krijgen in mijn eigen kookkunsten, door de ogen van een sterrenchef. En ik wil echt graag goed leren dresseren!

Favoriete ingrediënt(en): Eerder “minder gekende” groenten zoals koolrabi, aardpeer en pastinaak. Maar ook look, ik denk dat er geen dag voorbij gaat dat ik geen look gebruik in de keuken.

Wat maak je graag klaar? Mijn champagnesaus en cannelloni van tonijn.

Van waar die passie voor koken? Toen ik 14 jaar was, begon ik met koken omdat haar mama niet zo’n topkok was (sorry mama!). De échte passie voor koken ontstond toen ik verhuisde naar Italië voor mijn werk. Uit heimwee naar België begon ik traditionele Belgische gerechten te maken: vol-au-vent, witloofrolletjes in kaassaus en stoofvlees werden echte delicatessen.

“Signature dish”: Rouget met kort gebakken tomaatjes en rouille

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.