Herwig Lootens (51 – Wetteren)

01/09/2010 - 13:37

Herwig is een echte ondernemer. Hij heeft vier jaar in Amerika gewerkt en begon daarna als launchmanager: hij start in Tsjechië interieurfabrieken op. Eens hij een doel voor ogen heeft, gaat hij er recht op af. In zijn vrije tijd houdt hij van wandelen, vissen, tuinieren en kweekt hij orchideeën. Zijn grootste passie is evenwel koken. Op dit domein is hij van alle markten thuis. Hij houdt van de klassieke Franse keuken, maar ook de moleculaire keuken van Ferran Adria kan hem bekoren. Hij bezit een grote dosis zelfbeheersing en ook in de keuken zal hij zich zelden opjagen.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.