Filip Vanmalder (37 – Aalst)

01/09/2010 - 13:46

Filip werkt als politieman in Elsene. Als hij niet op deze manier de kost zou verdienen, zou hij al lang een restaurant zijn begonnen. Filip reist veel en dat is te merken aan zijn schotels. Zijn voorkeur gaat uit naar de Zuiderse en meer nog naar de Oosterse keuken. Hij gebruikt graag seizoensgebonden producten en kippenkruiden mogen zijn geheim ingrediënt genoemd worden. Filip gaat niet aan de slag met kookboeken en het is zijn culinaire droom om ooit te mogen koken voor het voetbalteam van SL Benfica.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.