Fang Lan Lie

Leeftijd: 52 jaar

Beroep: R&D Manager

Woonplaats: Edegem, Antwerpen

Jouw geheim in de keuken: Ik gebruik verschillende mesjes voor het snijden van groenten. Door de groenten op een speciale manier te snijden krijg je in bereidingen soms een verassende textuur en smaak.

Favoriete ingrediënt(en): Sint-Jacobsschelpen, limoen, Griekse yoghurt en verse kruiden

Wat maak je graag klaar? Eendenborst met een krokant velletje met oestersaus, mango en gestoomde jasmijnrijst. Een variant op eend met sinaasappel, maar dan een beetje meer Aziatisch. Een eerlijk gerecht met mooie ingredienten, wat iedereen heel graag eet. Een krokant velletje, de combinatie van oestersaus, sojasaus, limoen en een klontje verse hoeveboter geven de eend een net iets ander maar verrassend smaakje.

Van waar die passie voor koken? Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in koken. In mijn familie staat koken en eten centraal. Dat kreeg ik als kind mee: ik was zelf erg nieuwsgierig om al die prachtige Aziatische producten te gebruiken en ermee te experimenteren. Door mijn beroep  ben ik dagelijks bezig met de '(al)chemie' van voeding. Maar het was pas tijdens mijn Aziatische rondreis 10 jaar geleden dat ik mijn Oosterse roots terug heb ontdekt. De zoete en sappige garnaal uit Shanghai, de pikante sechuangerechten vol met pepertjes, de verse kruiden met de vreemdste namen uit Vietnam, de fantastische Kantonese dimsums in de mooiste vormen en fijne smaken, de lekkerste unagi in Japan… Ik wou het allemaal zelf maken, experimenteren en delen met mijn familie en vrienden.

“Signature dish”: Soto Ayam (Indonesische kippensoep met gebakken kip)

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.