Einde verhaal voor fotograaf Luk

14/09/2010 - 22:05

Beroepsfotograaf Luk kon Peter Goossens en Sergio Herman niet vervoeren met zijn varkensgebraad. De topchefs vergeleken zijn resultaat zelfs met Crêpe Suzette, wat meteen einde verhaal voor Luk betekende.

Als hoofdopdracht moesten de hobbykoks een gebraad bereiden met garnituur naar keuze. Een klassieke bereiding waar velen zich aan mispakten, zo bleek. Sergio stond versteld van de veel te hoge oventemperatuur. Het verzorgen van de garnituur bleef ook weer een hekel punt.

Elf hobbykoks stelden onze topchefs zwaar teleur, vooral Esther, Luk en Angelique. Slechts één man wist Peter en Sergio een perfect gerecht voor te schotelen, dat was Johan.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra