De hobbykoks wagen zich aan desserts

In de vorige aflevering van ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ werden de hobbykoks ingewijd in de ambachtelijke bereiding van fijne vleeswaren. Vandaag geeft Peter Goossens hen afspraak in dé fruittuin van België: Haspengouw. Alles ruikt en proeft hier naar sappig, vers fruit. En daar zullen de kandidaten dan ook mee aan de slag gaan.

Limburgse fruitvlaai

Na een korte productkennistest onthult Peter dat er dit keer desserts op het menu staan. En meer bepaald een Limburgse fruitvlaai. Hiervoor mogen de hobbykoks alle soorten fruit gebruiken, maar ook typische Limburgse streekproducten kunnen verwerkt worden in deze vlaai. Bij de meeste hobbykoks slaat de stress vrijwel onmiddellijk toe, want met deze afsluiter van een menu zijn de meesten niet vertrouwd.

Herwig kiest voor een uitdaging

Vooral voor hobbykoks Filip en Veerle belooft deze kookopdracht een ware ‘struggle’ te worden. De ervaren Herwig is dan weer niet van plan om op safe te spelen. Hij kiest resoluut voor een ‘speciale touch’ in zijn vlaai: Achelse Blauwe, dé Limburgse schimmelkaas die onlangs bekroond werd tot beste kaas ter wereld. Hopelijk kan Herwig met zijn vlaai deze kaas alle eer aandoen en wordt zijn creatie gesmaakt door sterrenchef Peter Goossens. 

Over appelen en peren

Ook in de trainingskeuken ontsnappen de hobbykoks niet aan het spreekwoordelijke ‘zwaard van de desserts’ dat boven hun hoofd hangt. Integendeel. Peter en Sergio leggen hen meteen het vuur aan de schenen: ze moeten immers niet één maar twee desserts bereiden. Gelukkig zijn de chefs mild als het op ingrediënten aankomt. De hobbykoks hoeven enkel appelen en peren te gebruiken!
Filip is vastberaden voor een comeback te zorgen. Joyce toont zich van haar meest ambitieuze kant. Zij durft het aan om een risicovolle soufflé te bereiden. En Herwig… probeert het opnieuw met schimmelkaas. Benieuwd wiens desserts de chefs kunnen bekoren.

Meer video's van De Beste Hobbykok van Vlaanderen