De hobbykoks staan voor het eerste examen

11/10/2010 - 14:06

In deze aflevering van ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ heeft Peter Goossens geen buitenopdracht in petto. Integendeel. Hij en Sergio wachten de hobbykoks deze keer samen op in de trainingskeuken. Deze werd voor de gelegenheid helemaal omgebouwd. Hiervoor hebben Peter en Sergio een goeie reden. Vandaag maken ze immers een stand van zaken, want vanaf volgende week willen ze in hun zoektocht naar ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’ een versnelling hoger gaan en in de trainingskeuken enkel verder gaan met de allerbesten. Laat het duidelijk wezen: vandaag is het examen!

Elke hobbykok zal getest worden op de kennis die hij of zij de afgelopen weken opdeed. Eén voor één zullen ze hun kookkunsten moeten tonen voor de ogen van de twee driesterrenchefs. En hiervoor krijgen ze slechts een half uur de tijd.

Voor alle kandidaten, zonder uitzondering, breekt het meest stressvolle halfuur uit hun leven aan. Sommigen houden stand en bewaren hun cool. Anderen bezwijken onder de druk en verliezen de pedalen. Wie behoort tot de besten en mag aan de zijde van Peter en Sergio verder in het culinaire avontuur? Wie zal onherroepelijk de trainingskeuken moeten verlaten?

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.