De hobbykoks ontleden het ideale voorgerecht

19/10/2010 - 10:16

Zes hobbykoks slaagden voor hun culinair examen en worden vandaag uitzonderlijk verwacht door Peter én Sergio … in Zeeland. Voor dit selectieve groepje begint het culinaire avontuur pas echt. Vanaf nu laten ze immers de basis achter zich en leren de hobbykoks koken op een ander niveau. Peter en Sergio zullen samen met hen een menu analyseren. Te beginnen bij het voorgerecht.

Hiervoor trekken Peter en Sergio met de kandidaten naar Sergio’s tweede zaak in het Zeeuwse Cadzand, ‘Pure C’. Voor veel hobbykoks gaat een droom in vervulling. Nooit hadden ze verwacht dit walhalla te betreden. En de chefs hebben nog meer verrassingen in petto. Om de hobbykoks de gouden regels van het voorgerecht bij te brengen mogen ze eerst proeven van de perfectie zelf: voorgerechten van de hand van Sergio. 

Bijleren in 'Pure-C'

Uiteraard zijn de kandidaten niet alleen in ‘Pure C’ om te eten. Ze moeten natuurlijk ook koken en hier hangt vandaag veel vanaf. De hobbykoks koken vanaf nu immers voor tickets naar de halve finale en enkel de drie best presterenden in ‘Pure C’ mogen morgen, in de trainingskeuken strijden voor zo’n ticket naar de halve finale.
De stress neemt toe want natuurlijk wil iedereen kunnen strijden voor zo’n ticket. Maar wie slaagt erin om in de keuken van ‘Pure C’ een perfect voorgerecht te bereiden? Welke drie hobbykoks mogen morgen strijden voor het allereerste ticket naar de halve finale?

Wie mag naar de halve finale?

De dag daarop worden de hobbykoks opnieuw verwacht in de trainingskeuken en daar hebben Peter en Sergio een verrassing van formaat voor de verliezers van de kookopdracht in ‘Pure C’. Maar uiteindelijk is er slechts één ding dat alle hobbykoks in de ban houdt: Wie sleept het eerste ticket naar de halve finale in de wacht!

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra