De hobbykoks kiezen het ruime sop

27/09/2010 - 15:41

In de vijfde aflevering van ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’ wacht Peter Goossens de tien overblijvende kandidaten op aan de vismijn van Oostende. Vandaag ruilen ze het vasteland voor de woelige zee. Met een garnaalvisser varen ze onze Noordzee op om alles te leren over deze culinaire parel en om hun hobbykok-bestaan te ruilen voor het ruwe vissersleven. Ze moeten dan ook de grijze garnalen zelf vangen én koken aan boord.

Dit doen ze niet zomaar. Met de grijze garnaal zullen ze straks, aan de gekende Vistrap van Oostende, aan de slag moeten. Peter verwacht van de kandidaten vandaag niet één maar twee bereidingen waaronder de klassieke garnaalkroket.

Allergisch aan het hoofdproduct

Voor Kim belooft het alvast een spannende dag te worden want zij heeft last van een garnalen-allergie. Benieuwd hoe ze zich uit de slag zal slaan als ze straks met de kaviaar van de Noordzee moet koken. Sportvisser Herwig voelt zich dan weer in zijn nopjes. De zee en alles wat daar in zwemt heeft voor hem geen geheimen. Hopelijk slaagt hij er deze keer wel in goed te scoren. Voor hobbykok Daphne is de druk vandaag ontzettend groot. Als zaakvoerder van een ‘krokettenfabriek’ wordt van haar dan ook de perfecte garnaalkroket verwacht.

Wie kan een goede garnaalkroket maken?

De dag daarop geven Peter en Sergio de kandidaten opnieuw afspraak in de trainingskeuken voor twee kookopdrachten. Eerst moeten de hobbykoks hun garnaalkroket verder afwerken. Het beslag moest immers een nacht opstijven. Voor Daphne betekent dat zoveel als het moment van de waarheid. Doet ze haar bedrijf eer aan of niet? En hoe brengt Kim het er vanaf? Zij kon door haar allergie immers niet proeven van haar beslag… Een garnaalkroket bereiden blijkt in ieder geval moeilijker dan gedacht. Zélfs met een recept. En dan moet de tweede kookopdracht nog volgen …

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra