De hobbykoks in de sterrenkeuken van Peter Goossens

25/10/2010 - 14:27

In de 9de aflevering van “De beste Hobbykok van Vlaanderen” gaat Peter Goossens verder met de analyse van het menu. Deze keer wordt het hoofdgerecht onder de loep genomen. Hiervoor bevindt Peter zich niet enkel op bekend, maar vooral ook op eigen domein. De kandidaten worden dan ook verwacht in zijn Hof van Cleve. En dat tot hun grote verbazing want dit is een première. In Peters driesterrenrestaurant worden de kandidaten ingewijd in de wereld van evenwichtige en verfijnde hoofdgerechten. 

Hobbykoks in een driesterrenkeuken

Om de zes hobbykoks helemaal onder te dompelen in zijn eigen culinaire wereld serveert Peter hen om te beginnen drie hoofdgerechten van zijn hand. Hij hoopt dat zijn driesterrenkeuken inspirerend zal werken. Want daarna is het aan de kandidaten om zélf te koken. De keuken van het Hof Van Cleve, waar anders een achttienkoppige brigade werkt, wordt voor één dag hobbykok-terrein! En dat is niet alles. De hobbykoks krijgen eerst van de meester zelf nog driesterren-les in cuisson. 

Daarna is het koken geblazen. In duo’s moeten de kandidaten een hoofdgerecht bereiden en Peter heeft slechts 2 eisen: hij wil verschillende texturen proeven én een perfecte cuisson. Dit doen de hobbykoks natuurlijk niet voor niets. Het beste duo mag morgen als eerste zijn ingrediënten kiezen.

Het tweede ticket voor de halve finale

De dag daarop worden de kandidaten verder getest op hun hoofdgerechten-kennis. Opnieuw staat er veel op het spel: het tweede ticket naar de halve finale! Voor Daphne komt het er vandaag op aan haar ticket te behouden. Bij de anderen barst de strijd los, want iedereen wil dat felbegeerde ticket!

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.