De hobbykoks aan de slag met 'het witte goud'

In de zesde aflevering van ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’ gaat Peter Goossens op zoek naar hét koninginnestuk van Vlaams-Brabant: het Belgisch grondwitloof. In Perk heeft hij een afspraak met witloofteler Patrick, want de oogst is hier net begonnen. Het ideale moment dus om de hobbykoks alles bij te brengen over dit witte goud.

Chicon gratin

Daarna worden de kandidaten zwaar op de proef gesteld. Ze moeten immers één van Peters lievelingsgerechten bereiden: ‘Chicon gratin’. De inzet is torenhoog: een vrijgeleide naar de volgende week.

Gelukkig hebben alle hobbykoks dit gerecht ooit al bereid. Het vertrouwen is dan ook groot. Toch blijkt al snel dat sommigen al jarenlang dezelfde fout maken: ze koken eerst hun witloof in water en dat is echt ... not done!

In de trainingskeuken blijft onze Belgische trots het hoofdingrediënt waarmee de kandidaten aan de slag moeten. Dit keer bestaat het menu uit twee gangen: een witloofsoepje én een witloofbereiding naar keuze. De lat ligt hoog want de chefs zijn vandaag uitermate gevoelig voor de bordschikking.

Creatieve bordschikking

Met dit laatste in het achterhoofd gaan de hobbykoks tot het uiterste. Herwig maakt er zelfs een persoonlijke missie van om van zijn bordschikking een waar kunstwerk te maken. Ook Kim kiest voor een a-typische presentatie, die erg in de smaak valt bij de chefs. Ook Esther slaagt er voor het eerst in om Peter en Sergio omver te blazen. Maar hoe doen de anderen het? Wie maakt vandaag nog indruk op de chefs … en wie zorgt misschien voor een grote ontgoocheling?

Meer video's van De Beste Hobbykok van Vlaanderen