Claudia kookt voor vrienden

30/08/2010 - 13:16

Claudia Allemeersch is de winnares van het vtm-programma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’. In haar eerste kookboek geeft de sympathieke West-Vlaamse al haar geheimen prijs om gezellig voor vrienden te koken.

Als relaxte gastvrouw bewijst Claudia dat een etentje bij je thuis organiseren geen stresserende bedoening hoeft te zijn. Mits de juiste aanpak en voorbereiding wordt het net heel ontspannend om gasten te vragen en hen op en top culinair te verwennen. Claudia selecteerde voor dit boek twaalf menu’s uit haar eigen keuken, van gemakkelijk tot gesofisticeerd. Ze toont hoe je voor elke gelegenheid in een handomdraai het perfecte menu kunt samenstellen en alles van a tot z moet voorbereiden. Bij elk menu krijg je een handleiding met een slimme tijdsindeling. Zo hoef je niet constant in de keuken te staan en kun je veel tijd met je gasten doorbrengen. Een onmisbaar boek voor iedereen die graag voor vrienden en andere genodigden kookt. Inclusief handige tips en weetjes over kooktechnieken en sfeer maken.

• Boordevol tips & tricks

• Zoveel meer dan een receptenboek

• Verschijnt samen met de nieuwe reeks van ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’.

Titel: Claudia kookt voor vrienden
Auteur: Claudia Allemeersch
Prijs: 24,95 euro
ISBN: 978-90-5720-372-5

 

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra