Carl Van Elsen

Leeftijd: 41 jaar

Beroep: Friturist

Woonplaats: Westerlo, Antwerpen

Waarom kook jij graag? Koken is voor mij ontspanningsactiviteit. Ik neem er een glaasje wijn bij en doe het op mijn gemak. Tussen de openingsuren van de frituur door bereid ik dagelijks het avondmaal voor. Ook experimenteer ik graag: ik volgde ooit een cursus vacuümkoken bij chef Felix Alen, en ik ben ook geïnteresseerd in de moleculaire keuken.

Favoriete ingrediënt(en): verse kruiden, ganzenlever en sint-jacobsvruchten.

Wat maak je graag klaar? Stoofpotjes: je kan er verschillende ingrediënten in kwijt, en ze passen in elk seizoen.

Van waar die passie voor koken? Al van kinds af kom ik in contact met lekker eten. Koken is voor mij pure ontspanning en ik verwen graag familie en vrienden.

“Signature dish”: Gazpacho van erwt met munt met een crumble van broodkruim met chorizo-olie, flan van erwten en gemarineerde feta.

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.