Bruno Casier

Leeftijd: 54 jaar

Beroep: Sales manager

Woonplaats: Gent, Oost-Vlaanderen

Eerste culinaire herinnering: De zalm als hoofdgerecht op mijn communiefeest

Favoriete ingrediënt(en): Langoustines en oesters, en ui en sjalot.

Wat maak je graag klaar? Gegrilde king krab: Maak een mix van olijfolie, koriander, dille, platte peterselie, sjalot, look, peper. Serveer bovenop gegrilde king krab.

Van waar die passie voor koken? Ik ben van kinds af aangetrokken geweest tot eten. Mijn grootvader had een moestuin en fruitboomgaard. Mijn grootmoeder had een leuvense stoof waarop ze de meest fantastische potjes klaar maakte. Ze had ook steeds een knipmes in haar tas, dit gebruikte ze om op de markt stukken van fruit en groenten te snijden zodat ze wist hoe de producten smaakten. Ik heb in mijn jeugd ook macrobiotisch geleefd wat mij verplichte om iedere dag voor mezelf te koken.

“Signature dish”: Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.