Bram Bonamie

Leeftijd: 41

Beroep: Stafmedewerker

Woonplaats: Zwalm, Oost-Vlaanderen

Wat maakt jou een echte Hobbykok? Ik volgde nooit een kookopleiding maar leerde alles met vallen en opstaan. Wanneer ik thuiskom van een stresserende dag op het werk, verlies ik mijn zorgen volledig achter het fornuis. Het waren mijn vrienden die me gepusht hebben om mee te doen aan ‘De Beste Hobbykokvan Vlaanderen’. Ik kook regelmatig voor hen, en zo ging de bal aan het rollen.

Favoriete ingrediënt(en): In de hartige keuken, ongetwijfeld look, in de meer zoete keuken vanille en limoen.

Wat maak je graag klaar? Het gerecht dat me steeds zal bijblijven is een salade van ezelsoren met lychee en kort gebakken inktvis met een jam van gerookte chili. Dit was het eerste gerecht dat ik maakte voor het lentefeest van de dochter van vrienden, lang  geleden.

Van waar die passie voor koken? Op mijn plechtige communie kreeg ik een uniek cadeau: mijn ouders hadden geregeld dat ik een halfuur mocht meedraaien in de keuken van restaurant “Den Ouden Prins”. Daar kreeg ik de microbe echt te pakken!

“Signature dish”: Spaanse vissoep met chorizo-soldaatjes

Ontdek alle recepten uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtmkoken.be.