Welke hobbykok verdient het laatste finaleticket?

22/11/2010 - 14:55

De eerste finalist is bekend, Joyce. Zij zal in Londen, hoofdstad van de wereldkeuken, niets meer moeten vrezen en er haar kennis van de exotische keukens vrijblijvend kunnen bijschaven.

Daphne, Kim en Johan zullen in the City moeten bewijzen dat ze koken met exotische kruiden, producten en technieken onder de knie hebben. Wie daar het best in slaagt, wint het tweede finaleticket.

De dag start met een bezoek aan Brixton Market, zonder twijfel de meest diverse voedselmarkt op aarde. Al sinds eeuwen komen de producten van de voormalige Engelse kolonies, en van ver daarbuiten, hier samen: van Jamaïcaanse chilipepers over Indische curries en Afrikaanse okra’s tot Australische snapper en grouper. Voor de hobbykoks betekent dit gewoon: stelen met de ogen!

De eerste échte test wacht de kandidaten bij Chutney Mary, al sinds meer dan drie decennia het beroemdste Indische restaurant van de Engelse hoofdstad. De zussen Panjabi maken er de beste en meest verfijnde Indische curries, én dat wordt meteen de opdracht voor de kandidaten. Maar… hoe maak je een goede curry met kruiden waarvan je naam noch smaak kent?

Na deze Indische initiatie volgt een tweede les exotisch koken. De hobbykoks moeten in het wereldvermaarde Japanse restaurant Umu bewijzen dat ze de kunst van het vis versnijden machtig zijn en ze leren er alles over sashimi, yuzu en ponzu.
Wie het best slaagt in deze test, zal op dag twee van een flink voordeel kunnen genieten: Joyce, die haar finaleticket reeds verdiende in Lyon, zal commis zijn bij de bereiding van een eigen tweegangenmenu met buitenlandse invloeden.

Wie kookt er op dag twee het meest verrassende menu, het perfecte huwelijk tussen de westerse en de wereldkeuken? Wie verrast er Peter en Sergio het meest met zijn of haar gerechten? Wie zal tegen Joyce strijden in de finale?

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra