Joyce en Johan strijden met kookpotten in de finale

29/11/2010 - 17:26

13 weken geleden begon dit culinaire avontuur met 13 gepassioneerde hobbykoks. Allemaal gooiden ze week na week alles in de strijd met slechts één doel voor ogen: bekroond worden als ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’. 

De selectie was streng, de strijd bikkelhard en het niveau bijzonder hoog. Slechts twee hobbykoks slaagden met glans in bijna elke kookopdracht. Zij wisten keer op keer driesterrenchefs Peter Goossens en Sergio Herman te overtuigen van hun passie én hun talent. Vandaag strijden zij voor de begeerde titel. Na 13 weken weten we eindelijk wie ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’ wordt: Joyce of Johan. 

Peter en Sergio verwachten van beide finalisten een volledig eigen menu. Een menu waarin ze alle opgedane kennis van de voorbije weken weten te bundelen. En deze gerechten koken ze niet alleen voor de chefs. Er worden vier extra gasten uitgenodigd. Kim, Daphne, Filip en Jeroen beleven de finale aan de zijde van Joyce en Johan. Zij zullen de finale menu’s meeproeven. Maar ze zullen de finalisten ook een hart onder de riem steken, want zij weten als geen ander wat het is om onder druk te koken voor in totaal zes sterren!

Maar voor ze hieraan beginnen hebben de chefs nog een extra kookopdracht voor Joyce en Johan in petto. Beide finalisten moeten eerst nog een opgelegd gerecht bereiden dat Peter en Sergio komen proeven … bij hen thuis.  

De druk is groot, de strijd bikkelhard en het niveau uitermate hoog. Beide finalisten overstijgen hun eigen kunnen. Beiden zijn aan elkaar gewaagd. Maar wie gaat met de eer lopen? Wie wint de titel? Wie wordt ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’?

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.