De strijd om de laatste twee halve finale-tickets

08/11/2010 - 17:27

Vorige week kregen de 6 hobbykoks een duidelijke opdracht: een zelfgekozen drie gangenmenu bereiden. Ze krijgen exact één week de tijd om hierop te oefenen en de chefs verwachten dan ook perfectie. Het komt er voor de hobbykoks dus op aan het onderste uit de kan te halen want dit is hun allerlaatste kans om bij de vier beste hobbykoks van Vlaanderen te behoren.

Niet op de lauweren rusten

Johan en Daphne hebben al een ticket naar de halve finale op zak. Voor hen komt het er dus op aan zich in hun kookkunsten te bevestigen. Johan wil geen enkel risico nemen en nodigt zijn kookclubvrienden ‘Gastrosexuelen’ uit als testpubliek voor zijn menu. Daphne besluit dan weer een bevriend restaurateur te raadplegen om haar gelakte eend op punt te stellen. 


De strijd om te tickets is ingezet

De grootste stress is er voor Kim, Jeroen, Filip en Joyce. Zij hebben nog geen ticket en hun eigen menu is meteen hun allerlaatste kans om de halve finale te halen. Net zoals Johan nodigen ook zij een testpubliek uit. Voor Filip is dat zijn eigen korpschef, een man met een kritische smaak. Kim doet beroep op het oordeel van ex-hobbykok Esther en Jeroen zoekt de kritische noot dan weer bij zijn ouders.

Maar het is vooral de Westvlaamse Joyce die niets aan het toeval wil overlaten. Vorige week deden de desserten haar de das om en moest ze haar ticket inleveren. Met haar menu is ze vastbesloten dit ticket terug te winnen.

Een handig draaiboek

In de trainingskeuken moeten de hobbykoks op een paar uur tijd hun volledige menu bereiden. Filip is ervan overtuigd dat enkel een goede planning en organisatie hem kan redden. Hij heeft dan ook een volledig draaiboek opgesteld zodat hij geen enkel detail kan vergeten. Hopelijk is dit voldoende om een ticket naar de halve finale te behalen. 

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra