De strijd om de laatste twee halve finale-tickets

Vorige week kregen de 6 hobbykoks een duidelijke opdracht: een zelfgekozen drie gangenmenu bereiden. Ze krijgen exact één week de tijd om hierop te oefenen en de chefs verwachten dan ook perfectie. Het komt er voor de hobbykoks dus op aan het onderste uit de kan te halen want dit is hun allerlaatste kans om bij de vier beste hobbykoks van Vlaanderen te behoren.

Niet op de lauweren rusten

Johan en Daphne hebben al een ticket naar de halve finale op zak. Voor hen komt het er dus op aan zich in hun kookkunsten te bevestigen. Johan wil geen enkel risico nemen en nodigt zijn kookclubvrienden ‘Gastrosexuelen’ uit als testpubliek voor zijn menu. Daphne besluit dan weer een bevriend restaurateur te raadplegen om haar gelakte eend op punt te stellen. 


De strijd om te tickets is ingezet

De grootste stress is er voor Kim, Jeroen, Filip en Joyce. Zij hebben nog geen ticket en hun eigen menu is meteen hun allerlaatste kans om de halve finale te halen. Net zoals Johan nodigen ook zij een testpubliek uit. Voor Filip is dat zijn eigen korpschef, een man met een kritische smaak. Kim doet beroep op het oordeel van ex-hobbykok Esther en Jeroen zoekt de kritische noot dan weer bij zijn ouders.

Maar het is vooral de Westvlaamse Joyce die niets aan het toeval wil overlaten. Vorige week deden de desserten haar de das om en moest ze haar ticket inleveren. Met haar menu is ze vastbesloten dit ticket terug te winnen.

Een handig draaiboek

In de trainingskeuken moeten de hobbykoks op een paar uur tijd hun volledige menu bereiden. Filip is ervan overtuigd dat enkel een goede planning en organisatie hem kan redden. Hij heeft dan ook een volledig draaiboek opgesteld zodat hij geen enkel detail kan vergeten. Hopelijk is dit voldoende om een ticket naar de halve finale te behalen. 

Meer video's van De Beste Hobbykok van Vlaanderen