De hobbykoks wagen zich aan desserts

01/11/2010 - 19:37

In de 10de aflevering van “De beste Hobbykok van Vlaanderen” nemen de hobbykoks de laatste gang van een menu onder de loep: het dessert of in dit geval patisserie.

Herman Van Dender

Hiervoor neemt Peter Goossens hen mee naar een bevriend patissier, Herman Van Dender. Deze Brusselse patissier is hofleverancier van de koning en zonder meer een krak in zijn vak. Hij maakt er dan ook een persoonlijke missie van om de kandidaten de kunst van het macaron maken bij te brengen. 

Magische macarons

Deze hippe koekjes zijn evenwel niet zo makkelijk om te bereiden. Toch gooien onze hobbykoks alles in de strijd om de perfecte macaron mét een compleet eigen vulling te maken. Voor hobbykok Filip is dit een hoogdag. Een aantal weken geleden toonde hij al dat gebak en patisserie hem uitermate liggen. Vandaag is hij dan ook van plan opnieuw te verrassen. Benieuwd of hij daarin zal slagen want macarons bereiden is niet de enige opdracht. De hobbykoks moeten hun trendy koekjes presenteren op een zelfgemaakte suikersculptuur en dat blijkt geen sinicure…

Ticket voor de halve finale

De volgende dag in de trainingskeuken wordt er opnieuw gestreden voor een ticket naar de halve finale. En ook nu staat er dessert op het menu. Maar, uitzonderlijk is de winkel gesloten. De hobbykoks zullen het moeten doen met de producten die ze aantreffen onder een rode doos op hun keukenunit. 

Erop of eronder

En dat is niet alles want Peter en Sergio leggen de lat hoog. Ze verwachten niet enkel een dessert naar keuze, maar de hobbykoks moeten ook een soufflé bereiden. En dat is erop of eronder! Daphne en Joyce hebben al een ticket naar de halve finale en werpen alles in de strijd om dat te behouden. De anderen koken zich uit de naad om een ticket te bemachtigen. Wie krijgt het derde ticket naar de halve finale?

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.

Hobbykoks

Coaches

Extra