Angelique Deckers (37 – Jeuk)

01/09/2010 - 13:31

Angelique heeft leren koken van haar grootmoeder, die heerlijke gerechten bereidde voor de “bourgeoisie”. Ondertussen staat ze zelf al 22 jaar aan het fornuis. Angelique houdt enorm van reizen en dat is te merken aan de schotels die ze bereidt. Ze werkt graag met Zuiderse ingrediënten en ze heeft een boontje voor kruiden. Kookboeken zijn niet aan deze moeder van vier besteed. Koken doet ze vanuit de buik. Gastronomie en rode wijn zorgen voor schitteringen in haar ogen.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.