Aan de slag met varkenvlees en veel bloed

13/09/2010 - 13:52

Peter Goossens wacht de 12 overgebleven hobbykoks op in Mol. De kandidaten zullen hier alles te weten komen over de ambachtelijke bereiding van fijne vleeswaren. Op het menu staan zwarte pensen en Molse kipkap, twee officieel erkende streekproducten. De hobbykoks moeten dus aan de slag met vers varkensbloed en geperste varkenskoppen.

Omdat dit geen evidente bereidingen zijn, mogen de hobbykoks vandaag per twee werken. Zo kunnen ze overleggen en vooral uitmaken wie zijn handen vuil zal maken. In tegenstelling tot verschillende kandidaten die hun angst voor orgaanvlees moeten overwinnen, voelt politie-inspecteur Filip zich tussen de ingewanden als een kind in een speelgoedwinkel. Hij krijgt er niet genoeg van en dat is ook te merken als de duo’s van hun rauwe bereiding moeten proeven.

Eens de kipkap én de zwarte pensen klaar zijn, moeten ze een nacht de koelkast in. De volgende dag moeten de kandidaten eerst hun ambachtelijke bereiding verwerken in een voorgerecht. Dit is voor de jongste hobbykoks, Nathalie en Jeroen, de uitgelezen kans om zich van hun creatiefste kant te tonen.

Creatief met varkensgebraad


Voor de hoofdopdracht blijven Peter en Sergio bij het edel varken. De hobbykoks moeten een gebraad bereiden met garnituur naar keuze. Een klassieke bereiding waar velen zich aan mispakken. En dat merken Peter en Sergio ook aan de cuisson. Opnieuw blijkt dat een hekel punt. En dan is er nog de garnituur. Vreemd genoeg doet de sinaasappel hier opnieuw zijn intrede. Maar of dat een goede keuze is zal moeten blijken.

Ontdek meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen

De beste hobbykok programma info

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. In dit derde seizoen nemen topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

In de eerste aflevering worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de beste zijn.