Derek op bezoek bij Emma en Shari

Ook deze week gaat Derek in op de vraag van 2 Vlaamse gezinnen om hen te helpen met hun kleine spruit. Tijdens de groepssessie pikt Derek er Emma en Shari uit.

Emma – 3 jaar – Wilrijk

Emma, de schattige 3-jarige dochter van Toon en Christine uit Wilrijk is bang. Ze is bang van water, bang om naar bed te gaan en bang om met andere kinderen te spelen. Omdat de ouders van Emma hun kleine spruit zo snel mogelijk van deze angsten willen verlossen, vragen ze raad aan Derek Ogilvie. Reeds tijdens de groepssessie raakt Derek een aantal problemen van Emma aan. Om beter met haar te communiceren, nodigt Derek Emma en haar ouders uit voor een privésessie. Hierbij worden Toon en Christine gescheiden van Emma. Vanuit een aparte kamer kunnen ze op een scherm volgen hoe de communicatie tussen Emma en Derek verloopt. Derek vertelt dat de ouders Emma moeten aanleren dat nieuwe ervaringen niet noodzakelijk beangstigend zijn, maar net interessant. Hij raadt hen zelfs aan om Emma te confronteren met haar angsten in Disneyland.

Shari – 4 jaar – Wuustwezel

Ook de ouders van de 4-jarige Shari uit Wuustwezel roepen de hulp in van Derek. Shari is een opvallend mondige en zelfstandige meid. Daardoor heeft ze thuis de touwtjes in handen. Niet alleen is ze soms bazig tegen haar ouders, maar Peggy en Jean-Luc hebben het zelfs moeilijk om met Shari te communiceren, gewoon omdat ze er geen zin in heeft. Hopelijk kan Derek achterhalen wat er allemaal in het hoofdje van hun dochter speelt. Tijdens de groepssessie slaat Derek met enkele opmerkingen de nagel op de kop. Hij beseft al snel dat dit gezin zijn hulp nodig heeft en nodigt hen daarom uit voor een privésessie waarbij hij hoopt nog dieper op Shari’s problemen in te kunnen gaan. Na deze sessie heeft Derek begrepen wat aan de basis ligt van Shari’s gedrag…