Derek Ogilvie in Vlaanderen

12/04/2011 - 14:31

Sinds bekend werd dat Derek Ogilvie naar Vlaanderen zou komen, schreven enkele honderden ouders zich in voor een kennismakend gesprek. Enkele tientallen onder hen werden vervolgens uitgenodigd voor een verkennende ‘groepssessie’.

Tijdens zo’n sessie beweegt Derek zich vrij tussen de ouders en hun kinderen en tracht hij te achterhalen met wie hij ongedwongen contact kan leggen. In de eerste aflevering op woensdag 13 april 2011 maakt Derek kennis met Mats en Seppe.

Mats
Mats, 2 jaar en 3 maanden oud, woont in het Limburgse Koersel. Zijn ouders Bob en Martine  zijn ten einde raad. Mats is sinds een paar maanden bang om stoelgang te maken. Het resultaat is dat hij begint te jammeren en te klagen omdat zijn buikje pijn doet. Het ophouden maakt bovendien de stoelgang van Mat zo hard dat naar het toilet gaan telkens een marteling is. Ook dokters staan voor een raadsel. Mats krijgt voorlopig laxeermiddelen, maar gezien zijn jonge leeftijd kan dat maar een tijdelijke oplossing zijn. Bob en Martine  hopen dat Derek hun zoontje kan helpen.

Seppe
Seppe, 2 jaar en 5 maanden, woont in Wilrijk.  Volgende maand mag Seppe normaal gezien naar het instapklasje van de kleuterschool. Er is echter één probleem: Seppe kan amper praten. Hij houdt het voorlopig bij slechts twee woordjes: “Lala” en “Po”, zijn  favoriete Teletubbies. Een kind van zijn leeftijd is doorgaans toch een paar honderd woordjes machtig, maar Seppe slaagt hier niet in. De ouders vinden het niet alleen jammer dat hij nog nooit “mama” en “papa” heeft gezegd, ze maken zich vooral zorgen over het feit dat kleine Seppe zich straks niet zal kunnen verstaanbaar maken in de kleuterklas... Volgens de dokters heeft Seppe geen mentale achterstand. Er lijkt niet meteen een obstakel waarom het jongetje niet spreekt. Via Derek willen ouders Anneke en Sydney te weten komen wat er in het hoofdje van Seppe speelt.

Ontdek meer over Archief