Welk koppel moet op een zucht van de finale naar huis?

15/02/2010 - 09:00

Casa Zarzarrosa bruist nog altijd van de activiteit. An Lemmens, Staf Coppens en Herbert Flack testen de laatste 3 koppels op hun vaardigheden en trachten op die manier te weten te komen wie het meest geschikt is om de bed & breakfast in Osuna uit te baten. Het Consejo houdt rekening met de ervaringen van de bekende gasten en zal op de valreep nog 1 koppel terugsturen naar Vlaanderen.

Opvangtehuis voor ezels

Op de 2de dag van hun korte vakantie gaan de bekende koppen op excursie met hun eigen uitbaters. Stefan en Geertrui nemen Staf Coppens met zijn gezinnetje mee naar een opvangtehuis voor ezels. Staf vindt het zeer belangrijk dat je als gastheer van een bed & breakfast kan zien welke uitstap er bij welke klant hoort. Hopelijk hebben Stefan en Geertrui op dit vlak gescoord.

Open en ontwapenend

Samir en Soraya trekken er in Sevilla op uit met Herbert Flack. De 3 kunnen het goed vinden met elkaar. De 'Aspe'-acteur beschrijft zijn uitbaters als open en ontwapenend en toont zijn appreciatie met een cadeautje. In de straten worden ze ook aangesproken door een zigeuner die de toekomst van Soraya en Samir voorspelt. Volgens de vrouw wacht er de benjamins een aangename verrassing, maar ze moeten wel 20 euro ophoesten voor de positieve voorspelling.

Naar de manege

An Lemmens is een gepassioneerd ruiter en daar weten Eddy en Fabienne wel raad mee. Ze nemen de presentatrice en haar goeie vriendin Tania mee naar de manege van Osuna. Tania is er minder gerust in, want zij heeft nog nooit paardgereden. Tijdens de wandeling langs de olijfboomgaarden rond Osuna geniet An met volle teugen. De namiddag wordt afgesloten op een terrasje en daar polst An bij Eddy en Fabienne naar de concurrentie onder de koppels.

Echte paella

Na de uitstap zien de bekende gasten elkaar terug in Casa Zarzarrosa. Terwijl ze hun verhaal doen, bespreken Staf en Monique met An en Tania hun indruk over de koppels. Even later arriveert Herbert. Hij wil paella eten en hiervoor hebben Samir en Soraya de hulp ingeroepen van Marie-Angeles. Stefan en Geertrui gaan niet op in de Andalusische eetcultuur en zij serveren een Belgische klassieker aan Staf en zijn gezinnetje.

Terug naar Vlaanderen

Na het vertrek van de gasten komt het Consejo samen om te beslissen welke twee koppels doorgaan naar de finale van 'De Andalusische Droom'. Tijdens de geheime dorpsraad worden de indrukken en ervaringen van Staf Coppens, An Lemmens en Herbert Flack besproken, maar de leden van het Consejo houden ook rekening met het volledige parcours van de koppels om te bepalen wie de 2 finalistenduo’s zijn en welk koppel vandaag nog moet terugkeren naar Vlaanderen.

Ontdek meer over Archief