Tuinieren met natuurlijke grondstoffen

Beste tuinliefhebber,

een mooie tuin begint met een gezonde en vruchtbare bodem. Om de bodem in uw tuin in topvorm te brengen en te houden, is een aangepaste verzorging uiteraard erg belangrijk. Kiest u voor de producten van DCM, dan maakt u zonder meer de juiste keuze. Ze bestaan immers uit natuurlijke grondstoffen en zijn een energiebron voor het aanwezige bodemleven.

DCM gaat bij de selectie van haar grondstoffen dan ook erg nauwkeurig te werk. Een beetje zoals een schilder die voor zijn kunstwerk een rijk palet aan kleuren uitkiest, die hij daarna zorgvuldig combineert. Op dezelfde wijze selecteert DCM een grote verscheidenheid natuurlijke grondstoffen die vervolgens in erg precieze verhoudingen worden gemengd. De formules die op die manier verkregen worden, zijn stuk voor stuk kwaliteitsproducten die een efficiënte werking garanderen.

Want al deze natuurlijke grondstoffen gaan in de bodem geleidelijk voedingsstoffen vrijgeven voor uw planten. Het waardevolle restproduct dat daarbij overblijft, is humus. Deze humus zorgt op zijn beurt voor een mooie, kruimelige bodemstructuur die het water en de voedingselementen beter vasthoudt en voldoende zuurstof bevat. Het resultaat is dus een bodem waarin zowel het bodemleven, als uw planten zich helemaal thuis voelen.

Duurzaamheid...

Duurzaamheid mag dan misschien een modewoord zijn, het is een begrip dat een belangrijke lading dekt. Bij duurzaam hebben we het niet alleen over de levenskwaliteit van de huidige maatschappij, maar ook over die van de generaties na ons. Daarom is het een opdracht waarvoor we samen verantwoordelijk zijn.

DCM van nature duurzaam

ECO

Grondstoffen krijgen een tweede leven. DCM gebruikt in de productie van zijn organische meststoffen diverse grondstoffen. Dit zijn veelal restproducten uit de voedingsindustrie. Door ze in de plantenvoeding te verwerking, worden deze natuurlijke producten teruggewonnen en krijgen ze als het ware een tweede leven.

Officiële proeven hebben meermaals bevestigd dat DCM organische meststoffen tot 4 maal minder uitspoelen dan puur chemische meststoffen.

Productiesysteem

DCM produceert haar plantenvoeding zelf in een eigen fabriek in Grobbendonk en werkt hierbij met een volledig computergestuurd, sterk geautomatiseerd, gesloten en volledig traceerbaar productiesysteem.

Hoe gaan we om met energie?

Een groot deel van de elektriciteit en de warmte tijdens het productieproces wordt teruggewonnen en door energie en aardgas op de juiste manier te gebruiken is er om eenzelfde hoeveelheid meststoffen te produceren tot 15 % minder elektriciteit en tot 20 % minder aardgas nodig dan in 2004.

Volledig recycleerbare verpakkingen

recycleerbare verpakking

DCM organische meststoffen zijn verpakt in plastiek PE-LD zakken. Deze kunnen volledig gerecycleerd worden.


Wat doen we nog meer?

We beschikken over een eigen onderzoekscentrum Scientia Terrae voor ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek naar de combinatie van milieuvriendelijkheid en efficiëntie. DCM beschikt over eigen euro-type 4 en 5 vrachtwagens met dode hoekspiegel en zorgt voor een zo laag mogelijke CO2-uitstoot.