Het afscheid van David nadert

De meer dan 422.000 televisiekijkers die vorige week gemiddeld op ‘David’ afstemden -met een topaflevering van 488.493 kijkers op donderdag en een marktaandeel van 31,7% (VVA 18-54)-, weten dat hij een belangrijke knoop heeft doorgehakt. David keert terug naar zijn eiland, waar de palmbomen niet van plastiek zijn en waar het leven eenvoudiger en vooral duidelijker is.

Glimlach?!
De gedachte dat hij over enkele dagen terug in zijn vertrouwde omgeving zal zijn, brengt een gelukzalige glimlach op zijn mond. De gedachte dat hij Sofie moet achterlaten, veroorzaakt echter een diepe frons op zijn voorhoofd. David wil Sofie en hij wil zijn eiland. Sterker, David wil Sofie op zijn eiland!

Verjaardagsgeschenk
Sofie gelooft niet dat David het ultieme geluk zal terugvinden op zijn eiland, maar volgens haar vriend Pieter kan alleen de tijd dit uitwijzen. Hij begrijpt dat Sofie het moeilijk heeft met het nakend vertrek van David en komt extra romantisch uit de hoek op haar verjaardag… En wat doet David? Geeft hij Sofie het mooiste verjaardagsgechenk ooit? De bal ligt volledig in zijn kamp…

Dilemma’s, heimwee, verlangen en hoop staan centraal in ‘David’ op dinsdag 26 en woensdag 27 januari, telkens om 18.25.