Worden David en zijn vader herenigd?

De ‘David’-adepten worden uitgenodigd in de galerie van Lotte, waar de eerste tentoonstelling met de schilderijen van David wordt geopend. Hij heeft zijn werken met veel zorg uitgekozen en een extra dimensie gegeven door ze een naam te geven. Zo zijn er o.m. ‘Gebroken Zee’ en ‘Zonder Sofie’, het schilderij waarin hij zijn frustratie uit omdat Sofie nauwelijks naar hem omkijkt sinds hij haar opnieuw naar Koksijde is gevolgd.

Het schildertalent

Lotte heeft er alle vertrouwen in dat de vernissage een succes wordt. Het is lang geleden dat ze een kunstenaar heeft ontdekt met zo’n “wonderbaarlijke” stijl. Zijn artistiek talent heeft David van zijn moeder Diane geërfd. Zij maakte in de jaren ’80 in haar thuisland Amerika furore als schilderes en gebruikte net als Warhol een bont kleurenpallet. David kan zich dit niet herinneren en de talrijke bezoekers van de vernissage weten dit niet.

De vader van David

De grote uitzondering is Christian Verbeke, de vader van David die zich teruggetrokken heeft uit de maatschappij sinds zijn zoontje vijftien jaar geleden overboord sloeg tijdens de exotische bootvakantie op de Caraïben. Christian gaat nog maar zelden naar buiten, alleen voor een vernissage maakt hij af en toe een uitzondering.
Vandaag  beslist Christian echter naar Koksijde te gaan en de tentoonstelling in de galerie van Lotte te bezoeken.

Worden vader en zoon die avond met elkaar herenigd? Zullen ze elkaar zien, herkennen en in de armen vallen? Een intrigerende wending in de verhaallijn van ‘David’.

De fans die meteen het vervolg willen zien, kunnen dat wanneer ze maar willen bij iWatch en iWatch.be, waar ‘David’ in preview aangeboden wordt.