Hotel Eburon sluit midden mei zijn deuren

Er komt geen volgend seizoen van 'Dag & Nacht: Hotel Eburon'. De vtm-dramedy tikt niet aan bij de kijkers. "Een vervolg was niet gepland, maar met deze kijkcijfers heeft het weinig zin om een tweede seizoen te bestellen, ondanks het feit dat we tevreden zijn met de acteerprestaties", zegt An Rydant, hoofd van het departement fictie.

De startaflevering van 'Dag & Nacht' kon 515.000 kijkers boeien. Naar de derde aflevering keken nog maar 403.000 Vlamingen. Het programma wordt nochtans voorafgegaan door het druk bekeken 'Mijn Restaurant'. "Daarom hadden we wel beter verwacht van deze serie", zegt Rydant. "Het programma start wel maar rond 22 uur, maar dat geldt ook voor ‘Zone Stad’. Ik vrees dat dramedy een moeilijk genre is. Dat hebben we bij 'Jes' gezien en zie je eigenlijk ook bij 'Goesting’."

Rydant is niet van plan om voortaan op veilig te spelen. "Het is belangrijk dat we in het fictie-genre een grote diversiteit nastreven. Ik vind het belangrijk dat we nieuw talent blijven lanceren. Veel acteurs zijn via onze reeksen doorgebroken."

Meer video's van Archief