Regisseur Jakob Verbruggen kruipt zelf eens in een rol

13/03/2014 - 10:14

Wie goed opgelet heeft aan het einde van de eerste aflevering, kon in de laatste scène Jakob Verbruggen opmerken in een cameorol. Jakob is een bekende Vlaamse regisseur die al tal van nationale en internationale series geregisseerd heeft. Op zijn naam staan onder andere Code 37, Ontspoord en de Britse krimi The Fall (die bij ons bij Vitaya te zien was). Die reeks - in opdracht van BBC - kreeg zo'n positieve commentaren dat Jakob binnenkort zelfs een tweede seizoen mag draaien van The Fall.

In de aflevering van afgelopen maandag ruilde hij dus even zijn plaats achter de camera voor een plaatsje vóór de camera. Tijd voor een tweede carrière? :)

Kijker Luka had hem alvast opgemerkt! Tijdens de uitzending tweette hij het meteen op Twitter:

Ontdek meer over Cordon

Nieuwe fragmenten

Cordon 2

Cordon 2 start onmiddellijk waar seizoen 1 eindigde. Jana is herenigd met haar vriend, politieman Lex die nu ook in het cordon zit. Samen moeten ze zich ontfermen over Quinten, wiens moeder in het cordon stierf. Agent Jokke is besmet met het dodelijk virus, net als Dr. Cannaerts, die halsoverkop met virusremmers op de proppen komt. En buiten het cordon probeert topambtenaar Sabine Lommers Operatie Doofpot te starten rond de echte origine van het virus.

Zowel in het cordon als daarbuiten duiken nieuwe personages en locaties op, zoals de gevangenis. Gevangenen hebben na de virusuitbraak de keet overgenomen en alle deuren geopend,  ook die van de psychiatrische vleugel. Alles kan, alles mag. De veroordeelde moordenaar (of toch niet?) Robert probeert de gedetineerden min of meer onder controle te houden. Dat lukt hem echter niet bij Chris en Gabriëla: twee doorgedraaide gevangenen die een handeltje starten binnen het cordon. Terwijl de straten nog onveiliger worden, beseffen veel bewoners dat de quarantaine nog lang kan duren. Sommigen zoeken te midden van de chaos hun toevlucht tot de kerk, geleid door predikant Herman. Inspecteur Jokke en nieuwkomer Idriss, een militair, zijn vastberaden: zij willen de wapens van de straat.

En dan komt het verlossende maar tevens gevaarlijke nieuws dat er voor sommigen een licht aan het einde van de tunnel kan zijn. Een transitzone, een tussenstation tussen het cordon en de buitenwereld. Maar wie mag erin en wie niet? Verloopt alles wel eerlijk? En zal het leven, waar dan ook, ooit nog normaal worden? 

PERSONAGES

Extra