Wie speelt er mee in de nieuwe policier 'Coppers'?

In het voorjaar van 2015 starten in de provincie Antwerpen de opnames van Coppers, de nieuwe Vlaamse policier naar de boeken van Toni Coppers. Het was al bekend dat Hilde De Baerdemaeker het hoofdpersonage Liese Meerhout tot leven zal brengen, maar ondertussen zijn ook de andere hoofdrollen ingevuld.

Luk Wyns (De Familie Backeljau, Dennis, Matroesjka’s, Noordzee Texas, Connie & Clyde, Crimi Clowns) geeft gestalte aan Michel Masson, de vaste en al wat oudere politiepartner van Liese die dingen ziet waar al de rest overheen kijkt. Michel is een introverte kerel, die keihard werkt en drinkt om te vergeten.

Lotte Pinoy (Sara, De smaak van De Keyser, Los Zand, Rang 1, Binnenstebuiten, Tot Altijd) speelt Sofie Jacobs, een energieke hoofdinspecteur die altijd klaar is voor de strijd en die de post van Liese ambieert.

Bert Verbeke (Thuis, Daijobu, musical 14-18, Lee & Cindy C.) neemt de rol van inspecteur Laurent Vandenbergh voor zijn rekening, de benjamin van het politieteam en ieders lieveling.

Joris Hessels (bijrol in Vriendinnen) vervolledigt de hoofdcast en zal als wetsdokter Fabian Steppe te zien zijn in Coppers. 

Maar wie is Toni Coppers? De auteur mag gerust één van onze grootste hedendaagse thrillerauteurs worden genoemd. In 2008 publiceerde hij ‘Niets is Ooit’, de eerste misdaadroman waarin Liese Meerhout werd geïntroduceerd. De start van een mooi en meeslepend verhaal, dat nu dus een hoofdstuk op de televisie krijgt. ‘Dood Water’ -zijn laatste werk en het zevende deel van zijn misdaadreeks die opgebouwd is rond het personage Liese Meerhout- leverde hem een maand geleden nog de Knack Hercule Poirotprijs 2014 op als beste Vlaamse misdaadroman.

De televisiereeks Coppers zal uit 13 op zichzelf staande afleveringen bestaan: een combinatie van vrije verfilmingen van de misdaadromans met Liese Meerhout in de hoofdrol én van nieuwe verhalen in de lijn van het werk van de auteur en met plots van zijn hand.