'Code 37' gaat internationaal

Er komt een Engelstalige versie van ‘Code 37’. Deze remake wordt geproduceerd in Canada en zal worden aangeboden aan Canadese en Noord-Amerikaanse televisiezenders.

Zedenfeiten
In de herfst van 2009 introduceerden we met ‘Code 37’ een gloednieuwe crimi die een geheel eigen invulling geeft aan het genre, met een vrouwelijke hoofdinspecteur die gevolgd wordt en die bovendien bewust kiest voor de harde realiteit van de zedenfeiten.

‘Code 37’ groeide in het eerste seizoen al uit tot één van de meest spraakmakende en geprezen series van 2009, die week na week op de late maandagavond bijna de helft van de televisiekijkers wist te boeien.

Bioscoopfilm
Veerle Baetens, Michaël Pas, Marc Lauwrys en Gilles De Schrijver hebben het tweede seizoen van ‘Code 37’ reeds ingeblikt en deze afleveringen worden in het voorjaar 2011 uitgezonden bij vtm. Ondertussen werken de hoofdrolspelers aan de bioscoopfilm van ‘Code 37’, die volgend najaar in de zalen wordt verwacht.

Maar ook in het buitenland gooit ‘Code 37’ grote ogen. De politiereeks sleepte op het laatste Televisiefestival van Monte Carlo vier nominaties in de wacht.

Fantastische erkenning
En nu is er het fijne bericht dat er een Engelstalige versie van ‘Code 37’ wordt gemaakt. Voor de cast en de crew van ‘Code 37’ is dit uiteraard een fantastische erkenning en ze zijn dan ook zeer blij met het internationale nieuws. Producent Dirk Impens : “Fantastisch nieuws. Dit is een erkenning voor het hele team dat ‘Code 37’ maakt: in de eerste plaats een fantastische cast, maar evengoed een gemotiveerde crew en geïnspireerde scenaristen. Ben wel benieuwd wat ze met de titel gaan doen... ‘Code 37’ verwijst namelijk naar de code die gebruikt wordt in België voor zedenfeiten.”