Slovenië – Catez ob Savi

25/01/2013 - 15:54

 

Camping Terme Catez, deze prachtige vijfsterrencamping is onovertroffen als het om waterplezier gaat. Een echt paradijs voor uw kinderen! Maar ook andere interessante faciliteiten zoals verwarmde sanitairgebouwen, een restaurant met uitgebreide kaart en een leuke tearoom.

Klik hier voor meer info over deze camping

Als u denkt dat u alle tropische zwembadcomplexen al kent moet u dit even lezen: recreatiemeer, golfslagzwembad, Olympisch bad, whirlpools, stroomversnellingen, watervallen, fonteinen, zwembad met onderwatermassage, kinderpark, pirateneiland, speelrivier van 450 meter lengte, en super waterglijbanen vanaf tien meter hoogte onder een hoek van 40 graden of eentje van 87 meter met lichteffecten. Er is ook een groot gezondheids- en beautycentrum en ruimte voor allerlei sporten. Er is zelfs een kartbaan en een casino voor wie toe is aan de gok'sport'.

Nog meer campings met leuke zwembaden en waterglijbanen in Europa? Klik hier!

Deze camping is ideaal voor een vakantie in mei of juni.

Omgeving

Ruim tweehonderd jaar geleden werden in dit deel van de Balkan thermale bronnen ontdekt. Daarna is Terme Catez, nu gelegen op slechts enkele kilometers van de Sloveens/Kroatische grens, uitgegroeid tot het grootste natuurlijke kuuroord van Slovenië. De naam Catez komt uit oude volksverhalen, waarin de ondeugende dwerg Catez het water (de bron van het leven) ontdekte.

Camping Terme Catez ligt in de Spodnjeposavska regio. Die ligt in het Zuidoosten van Slovenië, vlakbij de grens met Kroatië. En de hoofdstad van Spodnjeposavska is meteen ook het stadje waar camping Terme Catez ligt,  Brezice. Een prachtige plek waar twee grote rivieren samenvloeien. Daarom speelde de stad in het verleden altijd een belangrijke, strategische rol en dat zie je bijvoorbeeld aan het imposante kasteel dat uitkijkt over de stad. Verder maken de oude kerken, prachtige (land)huizen en de vele musea van Brezice een culturele hoogvlieger. 

De bossen rond Brezice en de verborgen schatten in de vorm van kleine kerkjes of kapellen zijn ideaal om natuurwandelingen te maken. Je kan er ook wijngrotten bezoeken (repnicanajger@volja.net) of net zoals Joyce genieten van culinair Slovenië in een 'Tourist Farm'. (Pension Merkez - Brezice)

Meer info over Brezice: www.visitbrezice.si

Ljubljana

Op een uur rijden van de camping vind je de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Een levendige, jonge stad met een gezellige binnenstad die veel bezienswaardigheden heeft. Je vindt er mooie parken,bijzondere gebouwen en als kers op de taart het kasteel van Ljubljana. Daarnaast is de stad een fantastische plaats om te gaan shoppen of om op een terras aan de waterkant naar mensen te kijken.

Meer info: http://www.visitljubljana.com

Zagreb

Op slechts 40 minuten van de camping ligt Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Ook zeker een bezoek waard! 

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra