Portugal - Algarve/Lagos - Turiscampo

08/02/2013 - 14:54

 

Een bijzonder mooi verzorgde Portugese viersterrencamping. Niet groot, en ook niet vlak bij de kust, maar naar het gezellige strand van Luz is het maar 2,5 kilometer. Camping Turiscampo ligt even ten noorden van de weg van Lagos naar Ponta de Sagres. Het terrein is opgebouwd in terrassen, maar over het algemeen redelijk vlak. Topper van deze camping is het recent gebouwde 'Californische' zwembadcomplex, dat er inderdaad erg aanlokkelijk uitziet. Eromheen is een terras voor ligstoelen, waar u zowel in de zon als in de schaduw van een aantal rieten parasols een plekje kunt zoeken. Opvallend is de grote hoeveelheid groen met mooi onderhouden subtropische planten. Ook verzorgd is het gedeelte met de bar en het restaurant, waar een heerlijke maaltijd wordt bereid. Er is een pendelbus aanwezig waarmee u gemakkelijk naar het strand kunt.

Klik hier voor meer info over deze camping

Omgeving

De camping ligt bij het plaatsje Luz op circa 4 kilometer van Lagos, de stad van de ontdekkingsreizigers. Vanaf de 15e eeuw vertrokken ze uit de hoofdstad van de toen onafhankelijke staat Algarve om de onbekende wereld te gaan ontdekken.  
Lagos is een gezellige en mooie stad, met tal van terrasjes en winkeltjes, mooie kerken en leuke straatjes. En ideaal om de Portugese keuken te leren kennen.
Joyce werd culinair verwend in restaurant Jotta 13 in het centrum van Lagos

Ponta Piedade

De stranden van de Algarve liggen ingesloten tussen indrukwekkende kliffen die fel afsteken tegen het smaragdblauwe water. Je hebt grote populaire zandstranden, waar het in het hoogseizoen wat drukker is, maar ook kleine, ongerepte baaitjes die aanvoelen alsof ze speciaal voor jou zijn aangelegd.
Deze baaitjes behoren ongetwijfeld tot de meest idyllische van Europa. Ze zijn populair bij surfers, paragliders en dankzij de onderwaterfauna en -flora ook bij snorkelaars…

Hoogtepunt van deze kustlijn is de Ponta Piedade, waar je van bovenaf een prachtig zicht hebt op de zee en de rotsen die uit het water naar boven lijken te groeien.
Je kan dit zowel van op de kustlijn bewonderen als vanuit het water met een boot.

Een boot kan je huren via www.southwestcharters.com

Parque Natural da Costa

Toen in de jaren 60 het toerisme begon te boomen in de Algarve, beschouwden projectontwikkelaars dit gebied in het uiterste Zuidwesten van Europa als te desolaat en afgelegen. De natuur bleef hier dus gespaard en de Costa Vicentina is vandaag de grootste, beschermde kuststreek van Portugal.
Je vindt hier onder andere heel wat zeldzame vogelsoorten en zo’n 750 verschillende planten- en bloemensoorten die een mix vormen tussen Mediterraanse, Noord-Atlantische en Afrikaanse vegetatie. Joyce ontdekt deze unieke regio met Sophia en haar ezel.

Een tocht voor één of meerdere dagen door Parque Natural da Costa kan je bij Sophia Von Mentzingen boeken. Meer info vind je op http://burros-artes.blogspot.be

Cabo de São Vicente

Op een dik half uur van de camping vind je het bekende uiterste zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de São Vicente. Een vuurtoren herinnert nog aan de gevaarlijke ontdekkingsreizen die van hieruit vertrokken. Nu kan je er nog elke heldere avond gaan genieten van een prachtige zonsondergang.

Fort Sagres

Op 25 minuten van de camping vind je ook het oude fort bij Sagres met een mysterieuze cirkel van ruim veertig meter, die waarschijnlijk een windroos voorstelt.Het was hier waar Prins Hendrik de Navigator zich terugtrok en er in de 15e eeuw de Navigatie School van Sagres startte. De kennis van deze school was de basis voor grote ontdekkingen.

Meer info over reizen in Portugal kan je vinden op: www.algarvepromotion.pt of op www.visitportugal.com

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra