Park Umag - Istrië / Novigrad

28/12/2012 - 11:01

Op ongeveer 15 kilometer van Novigrad ligt luxe camping Park Umag, even buiten het plaatsje Umag. Het is een langwerpige camping langs de kust, en dat betekent een prachtig langgerekt strand. Vooral het uiterste puntje op het einde van de baai is erg populair.

Klik hier voor meer informatie over deze camping

De camping beschikt over een schitterend zwembad en voor de allerkleinsten een apart ondiep zwembad met piratenschip. U kunt bij diverse restaurants, de pizzeria of de bar heerlijk relaxen. Sportieve mensen kunnen zich uitleven op de tennisbaan of bij het beach volleybal.Uitrustend op de grote ligweide kunt u uw kinderen gerust overlaten aan het professionele animatieteam. Topper voor de kinderen is het adrenalinepark. Park Umag is de perfect plek voor waterskiërs, snorkelaars en duikers. U kunt ook het water op voor een tochtje per waterfiets, kano of motorboot. 

Oorspronkelijk was Umag een eiland. De Romeinen vonden dit al een ideale plek om hun zomervakantie door te brengen en zo is de ontwikkeling van de stad begonnen. In de 9de eeuw werd hier een stuk land verhoogd en zo werd het eiland een schiereiland…  Vandaag vind je in Umag een stadscentrum met smalle straatjes, een grote jachthaven, lekkere visrestaurants en barokke en renaissancistische gebouwen.

Omgeving

Een gezellig strand, het heerlijke klimaat, groen binnenland en fantastische gastronomie. Dat is een vakantie op het Kroatische schiereiland Istrië. Ook voor watersportliefhebbers is dit een waar paradijs. Maar ook fietsers voelen zich thuis in deze prachtige streek waar men zich af en toe in Toscane waant. Geniet ook van de culturele rijkdom van dit gebied. 

Motovun

Het heuvelachtige landschap van het binnenland van Istrie doet heel erg denken aan Toscane. En ook hier vind je stadjes terug, die een middeleeuwse sfeer uitstralen. Midden in dit groen Istrië vind je Motovun, een kleine stad op een heuvel. Het vraagt een kleine inspanning om tot in het autovrije centrum te wandelen, maar de charme van dit stadje en het fantastische uitzicht van op de stadsmuren maken het meer dan de moeite waard! Hier kan je een wandeling maken op de stadsmuren, proeven van de plaatselijke specialiteiten in één van de winkeltjes of genieten van het uitzicht op één van de terrassen. Deze streek in Kroatië staat bekend om zijn truffels en wijngaarden. Motovun is dus dé ideale plek om de gastronomie van Groen Istrië te ontdekken. Dat doe je best in een Konoba, een typisch, simpel familierestaurant waar je de lekkerste streekproducten kan proeven. Een absolute aanrader in Motovun is Konoba Mondo. In het stadje Porec, op een half uur van Motovun, kan je een scooter of vespa huren bij het bedrijf Contigo.

Rovinj

Istrië heeft een prachtige kustlijn die je kan ontdekken van op zee. Zo'n trip kan je onder andere boeken in de haven van Funtana (http://www.funtana-charter.com/) Langs deze kustlijn vind je enkele parels vans tadjes. Rovinj is zonder twijfel één van de mooiste. De Venetianen drukten hun stempel op deze kuststad en die invloed valt niet te ontkennen. De fotogenieke stad is een stille getuige van een roemrijk verleden. Populair in de stad is de barokke St-Eufemiakerk die de skyline van Rovinj domineert. Maar je kan hier ook shoppen in de gezellige straten of lekker eten in één van de vele restaurants. De keuken is hier helemaal anders dan in Groen Istrië. Zoals dat hoort in een kuststad vind je hier natuurlijk vooral verse vis en zeevruchten op de menukaart! Heerlijk eten kan je bij restaurant Blu (blu.hr)

Vuurtoren van Savudrija

Op 10km van Park Umag kan je de vuurtoren van Savudrija op het meest noordwesetlijke puntje van Istrië gaan bekijken. Het is één van de oudste. Bekijk de vuurtoren van Savudrija op het meest noordwestelijke puntje van Istrië. Eén van de alleroudste vuurtorens, en vermaard bewaker van de ingang van de haven van Trieste.

Schiereiland Katoro

Bezoek ook het schiereiland Katoro, waar een oude Romeinse villa werd ontdekt. Veel van dit huis is grotendeels intact gebleven, zoals de thermale baden, geweldige mozaïeken en mooie fresco wandschilderingen. Voor de duikliefhebber zijn er in het water voor de kust ook nog resten van de villa te zien. http://www.istra.hr/hl/Regios-en-plaatsen/umagnovigrad/kunst-en-cultuur/...

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra