L'Atlantique - Bretagne / Fouesnant

 

In deze mooie omgeving is luxe camping L'Atlantique een parel die hier niet misstaat. Een geweldige, sfeervolle camping met mooie faciliteiten. De camping biedt topfaciliteiten voor kinderen in alle leeftijden. Zo is er een groot zwembadcomplex met verwarmd zwembad met 5 waterglijbanen, een verwarmd binnenbad en een verwarmd lagunebad.Voor de allerkleinsten is er een speeltuin met daarin een echte boot met vuurtoren en een kinderboerderij. Er is ook een fitness ruimte als een welnesscenter op de camping aanwezig. Het strand bevindt zicht op loopafstand.

Klik hier voor meer info over deze camping

Omgeving

Fouesnant ligt op de zuidwestpunt van Bretagne, even onder de stad Quimper. Het is een mooi gebied met rotskusten en stranden. Quimper is de hoofdstad van Finistère, zoals de westelijke punt van het schiereiland Bretagne heet. Dit deel van Frankrijk trekt elk jaar veel natuurliefhebbers, die daar het 9000 hectare grote Parc Régional d'Armorique vinden met bos, rotskust, heide en heuvels tot 400 meter hoogte.

Fouesnant

Joyce ontdekt Fouesnant en de onmiddellijke omgeving met gidse Lucie. Ze gaan naar het gezellige strandje Beg-Meil, een gehucht van Fouesnant. Daarnaast bezoeken ze de moerassen van Fouesnant en gaan ze overheerlijke cider proeven in een plaatselijke ciderboerderij. Meer info over Fouesnant en omgeving vind je op www.ville-de-fouesnant.fr. Over ciderboerderij Cidrerie de Menez Brug vind je alles terug op www.cidref.fr/fr/cidrerie_de_menez_brug.htm.

Badplaatsen

Aan de kust in de buurt van Fouesnant zijn nog enkele interessante bad- en vissersplaatsjes zoals Bénodet, Concarneau, Pont l'Abbé en Pont Aven te ontdekken.

Quimper

Op een klein half uur van camping Atlantique ligt het Quimper, dat beschouwt wordt als het meest Bretonse stadje der steden. Hier kan je de plaatselijk folklore opsnuiven in de kleine straatjes en winkeltjes. Om culinair Bretagne te ontdekken moet je zeker gaan proeven en kopen in de" Halles st. François", waar je iedere dag een markt met lokale producten terugvindt. Daarnaast kan je in Quimper de imposante kathedraal Saint-Corentin bezoeken. Net buiten het stadscentrum van Quimper vind je de autentieke faiencerie Henriot-Quimper terug. Ze hebben een prachtige winkel en je kan er unieke stukken faience kopen. Al hun gegevens en online shop vind je op: www.henriot-quimper.com. Elk jaar aan het einde van de maand juli kan je in Quimper komen genieten van een Bretoens festival, het festival de Cornouaille met muziek, danssessies, kraampjes met lokale producten... In 2013 viert het festival de Cornouille zijn 90ste editie van 23 tot 28 juli. Algemene info over Quimper vind je via: http://www.quimper-tourisme.com/.

Glénan-Archipel

Van juni tot en met september kunt u vanaf Bénodet, Concarneau, Loctudy, Pors-la-forêt en Beg Meil met de boot naar Saint-Nicolas op het archipel Glénan. Je vindt er zeven eilandjes rond een binnenzee met kristalhelder water en witte zandstranden. Een leuk idee voor een dagtocht! Je kan er genieten van de stranden, een rondleiding over het eiland volgen, duiken, zeilen, een onderzeereis maken op een boot met doorzichtige bodem... Voor info over reizen in Frankrijk surf je het best naar www.franceguide.com.