Joyce Beullens gaat op zoek naar interessante vakantiebestemmingen

30/11/2011 - 11:56

Joyce haar campingavontuur gaat van start in de Ardèche in Frankrijk. “Naar het schijnt is dit de ideale plek voor een familievakantie omdat deze streek zo veelzijdig is”, vertelt Joyce. Bovendien schijnt hier de zon maar liefst 250 dagen per jaar! 

Joyce logeert op de viersterrencamping ‘Le Pommier’ in Villeneuve-de-Berg. Daar ontdekt ze meteen alle charmes en mogelijkheden van het verblijf. Buiten de campingmuren brengt ze eerst een bezoek aan ‘La Ferme aux Crocodiles’. In serres van in totaal 8 km² zitten maar liefst 350 krokodillen. Samen met een gezin dat Joyce leerde kennen op de camping, ontdekt ze de wereld van de krokodil in al haar facetten. Bovendien zijn er ook een aantal schildpadden- en vogelsoorten te bewonderen. Het bezoek valt duidelijk in de smaak, de kids krijgen niet genoeg van dit park!

In de vallei van de Ardècherivier liggen heel wat grottenstelsels, maar Joyce heeft ervoor gekozen om ‘Les Grottes de Saint Marcel d'Ardèche’ een bezoekje te brengen. Joyce bezoekt ook Aurelie en Tijs, twee jonge Vlaamse twintigers die in de zomer het wisselvallige België inruilen voor de warme Ardèche. Sinds vorig jaar baten ze er het restaurant van Piet Huysentruyt, ‘Le Lutin Gourmand’, uit. Het koppel neemt Joyce mee naar een plaatselijke markt in het naburige Largentières en nodigen haar dan uit voor de lunch in hun restaurant. 

Op zaterdag 10 december 2011 om 17.25 en op zondag 11 december om 13.45 bij vtm
Op zondag 11 december om 16.10 bij Vitaya

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra