Italië / Rome - Fabulous

15/02/2013 - 15:52

 

Luxe camping Fabulous ligt in een groot pijnbomenbos van 30 hectare, tussen Rome en de kustplaats Ostia. Midden in de natuur dus, maar ideaal voor een bezoek aan Rome om daarna heerlijk uit te rusten op de stranden van Lido di Ostia. De camping ligt amper 15 km van het centrum van wereldstad Rome, en toch op een rustig plekje.

Op de camping vind je een gezellig restaurant met heerlijke Italiaanse gerechten, een olympisch zwembad, een groot kinderbad met waterglijbaan en speeltoestel. Er is een supermarkt en een gezellige bar met een ijssalon. Sportief? Leef u uit op het volleybalveld, het voetbalveld of op een van de tennisbanen.

Vanuit de camping worden excursies georganiseerd naar archeologische bezienswaardigheden in de omgeving en ook kunt goedkoop met het openbaar vervoer vanaf de camping in minder dan een uur naar het centrum van Rome. De bus naar het dichtstbijzijnde metrostation stopt voor de camping. Goedkoop naar Rome per vliegtuig is ook een optie - beide vliegvelden liggen op circa 20 km, en zijn vanaf de camping gemakkelijk te bereiken.  Er is de mogelijkheid tot taxi-service vanaf de luchthaven (tegen betaling).

Deze camping is ideaal tijdens de Paasvakantie en Hemelvaart en Pinksteren.

Klik hier voor meer info over deze camping

Omgeving

Rome
Voor een bezoek aan Rome moet u echt meerdere dagen uittrekken, dus waarom niet een kampeerplaats er vlakbij? Er is geen plaats ter wereld waar de historie zo verweven is met het dagelijkse leven als hier in Rome. De scooters brommen rond het enorme Colosseum, en u loopt zomaar langs de opgravingen van het Forum Romanum. Rome is één groot openbaar archeologisch park. Maak eens een wandeling langs de Tiber, bezoek de vele pleinen en fonteinen, het Sint Pietersplein en de beroemde Spaanse Trappen.

Tiber Vallei
De onmiddellijke omgeving van deze camping is ook een tochtje waard: de mooie Tiber vallei met zijn wijncultuur waar de beroemde Est Est Est wijn vandaan komt.

Strand Ostia Lido
Camping Fabulous ligt halverwege Rome en het strand van Ostia Lido. Met de bus of de taxi ben je in 20 minuten aan de zee. Fantastisch om een dag af te koelen of uit te rusten na een bezoek aan het drukke Rome. Er zijn de gezellig drukke publieke stranden, maar ook de leuke privéstranden met  bar en feestjes 's avonds.

Frascati wijnen -  Tenuta Di Pietra Porzia

Als je een dag niet naar Rome wilt, kan je ook een bezoek brengen aan Frascati,  één van de Castelli Romani, de heuveldorpen die Rome omringen. De Romeinen bezoeken deze dorpen graag omdat het hier wat koeler is dan in de stad. Ze komen naar hier om een namiddag rond te kuieren en te genieten van de rust met een prachtig uitzicht over de eeuwige stad. 

Maar je kan er ook komen proeven van de plaatselijke Frascati wijn.
Dat kan je onder andere hier doen: www.tenutadipietraporzia.it

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra