Frankrijk – Alpen / Le Bourg d'Oisans - Château de Rochetaillée

01/02/2013 - 15:30

 

Hoewel de hoge bergen op nog geen tien kilometer van de camping liggen, is vijfsterrencamping Le Château de Rochetaillée goed bereikbaar. Deze kleine camping ligt in een breed dal op een hoogte van 700 meter en is de ideale camping voor berg en wielersportliefhebbers. Het is een met bomen begroeide, zeer comfortabele camping. De camping wordt gedomineerd door een statig oud landhuis en de daarbij behorende voormalige boerderij waar nu de bar en het restaurant zijn ondergebracht. Er is een heerlijk verwarmd zwembad alsook een hammam, spa, sauna en jacuzzi. Puur genieten dus! Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig. Het centrum van Le Bourg-d'Oisans ligt op slechts zeven kilometer.

Klik hier voor meer informatie over de camping

Omgeving

Le Bourg d'Oisans
Camping Chateau de Rochetaillée ligt in stadje Le Bourg d'Oisans is een gezellig plaatsje aan de N91 tussen Grenoble en Briançon. Het ligt aan de voet van één van de bekendste bergen van zuidoost Frankrijk: l'Alpe d'Huez. Vooral bij wielersportliefhebbers is de berg bekend als etappeplaats van de Tour de France. Ook veel amateurwielrenners wagen in het zomerseizoen de tocht over de éénentwintig haarspeldbochten naar boven.

Vacansoleil campings in Frankrijk nabij gebieden voor wielersportliefhebbers: bekijk ze hier!

Massif des Ecrins
Twintig kilometer naar het zuiden ligt het Massif des Ecrins, het hoogste en grootste natuurpark van Frankrijk. Het is om precies 92 000 hectares groot en bereikt een hoogte van maar liefst 4102m. Dit bergmassief is een nationaal park met adembenemende gletsjers, waar veel interessante wandelroutes zijn uitgezet. U kunt er prachtige tochten maken.

Meer info: http://www.ecrins-parcnational.fr

Briançon
De rit naar Briançon over de Col de Lautaret is een hele mooie. Briançon ligt op zo’n 67km van de camping en daar doe je over deze kronkelwegen een dik uur over… Maar achter elke bocht schuilt een fantastisch uitzicht. Andere mooie tochten voeren u over de Col du Galibier en de Col du Télégraphe. Een bijzonder imposante omgeving. Overal ziet u besneeuwde bergtoppen, soms hoger dan 3500 meter. Briançon zelf is ook zeker een bezoek waard. De stad is volledig ommuurd en herbergt heel wat erfgoed. Daarnaast zijn de gezellige straatjes een plezier om door te wandelen en te genieten van de rust, kleine winkeltjes en leuke terrasjes. In de winter lokt de wintersport veel toeristen naar Briançon.

Meer info: http://www.ot-briancon.fr

Vlakbij Briançon in Puy Saint Pierre  vind je Auberge Catherine waar je kan proeven van wat de Franse Alpen op gastronomisch vlak zoal te bieden hebben.

Meer info: www.aubergecatherine.fr

Voor  info over reizen in Frankrijk surf je het best naar www.franceguide.com

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra